U bevindt zich hier: Home Het Museum Wandelingen

Wandelen met Theo Thijssen

Theo Thijssen Museum organiseert ook rondleidingen door het Amsterdam van Theo Thijssen. De meeste wandelingen gaan door de Jordaan, met verschillende thema's.  De Jordaan was niet alleen het decor van zijn jeugd, maar ook van een aantal van zijn boeken: Kees de jongen, Jongensdagen, Het taaie ongeriefen In de ochtend van het leven.

De wandelingen worden aangekondigd op de website.

Thema’s van de Theo Thijssen wandelingen:

 1. Het Amsterdam-Oost van Theo Thijssen. Over dit onderwerp hadden we in 2016 een tentoonstelling.  
 2. De Jordaan van Theo Thijssen, o.l.v. Peter-Paul de Baar
 3. Tussen Artis en Nieuwe Ooster o.l.v. Hans Huijboom. Deze wandeling start om 13.00 uur bij de Muiderpoort (hoek Plantage Middenlaan/Sarphatistraatr) en eindigt circa 15.30 uur bij begraafplaats De Nieuwe Ooster. Deelname kost € 10,- inclusief brochure.
 4. De rode Jordaan ('Palingoproertoer'), o.l.v. Dennis Bos.
 5. De Jordaan van Theo Thijssen, o.l.v. Peter-Paul de Baar.

De wandelingen beginnen, tenzij anders vermeld, om 13.00 uur in het museum en duren ongeveer twee uur. Deelname kost € 7,50 per persoon, inclusief toegang tot het museum. S.v.p. contant betalen, pinnen is niet mogelijk. Voor Vrienden van Theo Thijssen (donateurs) is de deelname gratis.

Graag reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 020 - 420 71 19. Mocht het weer niet meewerken, dan krijgt u daarvan bericht, dus laat bij het reserveren uw contactgegevens achter.

Het Theo Thijssen Museum organiseert ook eenmaal per maand (meestal de derde zondag van de maand) een wandeling in samenwerking met het Multatuli Museum en het Pianola Museum: de “Museumwandeling Jordaan” Een vaste gids brengt u van Museum naar Museum. Binnen de Musea wordt u ontvangen door degene die u door de expositie gidst. De wandelingen starten om 11.30 uur bij het Pianola Museum. Kosten van deelname zijn 20 euro, inclusief toegang tot de musea.

De Museum Wandeling Jordaan wordt in aangepaste vorm ook aangeboden als bedrijfsuitje. Het programma kan dan in onderling overleg worden aangepast en uitgebreid. Kosten hangen af van de specifieke vorm.

Meer in deze categorie: « De mensen van het museum

CITAAT VAN DE MAAND

Mijn mooiste herinnering uit de tijd van opa Thijssen is die van de oudejaarsavond van het jaar 1884. We‑‑vader, moeder, ik en m'n broertje en zusje--zijn daar toen `'t ouwe en nieuwe gaan houden'. 't Zusje sliep al gauw en Henk werd ook al spoedig ergens in een bed gestopt, toen hij `omviel van de slaap'. Maar ik mocht langer opblijven en in plaats van slaperig werd ik hoe langer hoe wakker­der. Het gezelschap dronk warme pons en zong van `laat ons drinken, laat ons klinken, laat ons samen vrolijk zijn' en later op de avond op aandringen van opa, het `Wien Neerlandsch Bloed' en speelde loterij met de kaarten. Ik was de held van de avond; telkens vroeg me een oom of tante: `Is het nog geen twaalf uur?' En dan keek ik op de klok en deelde nauwgezet mee: `Nee, nog lang niet, 't is pas tien minuten voor half elf,' of zoiets. De ver­bazing was algemeen, elke keer als ik, vijfjarige, zo knap bleek en mijn moeder vertelde dat ik mezelf dat klokkijken had geleerd en dat ik nooit slaap had: `Je zal zien, om twaalf uur is-ie nog net zo helder als midden op de dag, ja, 't is ons waakzame haantje, zeg ik altijd.'

(Theo Thijssen, In de ochtend van het leven.)

 

Navigeer

Locatie

  • Eerste Leliedwarsstraat 16
  • 1015 TA Amsterdam
  • 020-4207119
  • Donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00

 

 

Familie Familie