U bevindt zich hier: Home Het Museum Nieuws Heropening Theo Thijssen Museum!

Heropening Theo Thijssen Museum! Speciaal

zaterdag, 29 mei 2021 18:30

Het Theo Thijssen Museum is al weer een heel stuk op weg naar normaal. We werken weer met de reguliere openstelling van donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Er zijn nog wel wat regels. Gegeven de 1,5 meter maatregel kunnen slechts  2 bezoekers tegelijkertijd in het museum worden toegelaten. Voor kinderen tot twaalf jaar is er geen toegangsbeperking. De mondkapjesplicht is vervallen, er heerst echter geen mondkapjesverbod. Er geldt thans een verzoek om bij binnenkomst de handen te ontsmetten. Het toilet kan door de bezoekers gebruikt worden. Wel wordt men verzocht het toilet na gebruik te reinigen met de gereed liggende natte schoonmaakdoeken.

"Jarenlang heb ik het stilgehouden, de jongen uit het oliewinkeltje. () Zijn moeder was een ongetrouwde juffrouw, maar hij had een erg aardige oom, die dikwijlss avonds in het kamertje achterhet oliewinkeltje kwam zitten. En dan dronken ze een glaasje pons of zo, en hij, Ferdinand, kreeg ook een glaasje, met een beetje veel water er bij.  ()
Na een ruzieavond is de oom weggebleven, en toen kwam er een nette kommensaal, die aanspreker was. Het was in de influenzatijd* en de aanspreker verdiende grof geld.

(De jongen uit het oliewinkeltjes, in: De Nieuwe School juli 1910, herdrukt de bundel Egeltje, 1929.)

*Thijssen bedoelt waarschijnlijk de griepepidemie in de winter van 1889-1890.