×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 42 niet laden
Print deze pagina

Algemene informatie

Adres
Eerste Leliedwarsstraat 16
1015 TA Amsterdam
Tel. 020-420 71 19

Openingstijden
Vanaf 1 juni 2020 op afspraak (max. 3 personen): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Donderdag tot en met zondag van 12.00 - 17.00 uur.

Toegang - tijdens de corona graag vooraf overmaken
Volwassenen €3
Kinderen €2
Wandelingen €7,50

Het Theo Thijssen Museum is gewijd aan de Amsterdamse schrijver, onderwijzer, vakbondsman en sociaal-democratisch politicus Theo Thijssen (1879-1943). Hij is vooral bekend als auteur van de roman Kees de jongen.
Het Theo Thijssen Museum (dat wordt beheerd door de Stichting Theo Thijssen), is gevestigd op de begane grond van Thijssens geboortehuis, Eerste Leliedwarsstraat 16.
De collectie bestaat uit manuscripten, eerste drukken, foto's, tekeningen, beeld- en geluidsmateriaal en persoonlijke bezittingen van Thijssen. Naast de vaste opstelling, die Thijssens eigen leven illustreert, geven wisselende tentoonstellingen een indruk van zijn maatschappelijke omgeving en werkterreinen (het dagelijks leven in de Jordaan aan het eind van de vorige eeuw, het onderwijs in Thijssens tijd, socialisme en vakbeweging in de eerste helft van de 20ste eeuw).
Behalve voor de vele liefhebbers van Thijssens literaire werk, is het museum interessant voor schoolkinderen, onderwijsgevenden, belangstellenden in sociale geschiedenis en de geschiedenis van Amsterdam en natuurlijk ook voor buurtbewoners. Het museum heeft ook een kleine gespecialiseerde boekwinkel, waarin niet alleen publicaties van en over Thijssen worden verkocht, maar ook boeken over en afbeeldingen van de Amsterdamse Jordaan.